Megszerezte hetedik győzelmét a DVSE-Master Good. Az együttes döcögős kezdés után 12-8-ra nyert az YBL WPC ellen az OB1/B 7. fordulójában. A debreceniek a sikernek köszönhetően továbbra is 100%-os teljesítménnyel menetelnek a másodosztályban.

A szép számú közönség előtt megrendezett találkozó a vártnál nehezebben indult a hazaiak számára, hiszen három perc után már kettővel vezetett a tabella tizedik helyén álló Ybl. A listavezető aztán egy percen belül ledolgozta hátrányát: előbb a csapatkapitány Macsi Patrik talált be, majd Tőzsér Dávid volt eredményes. (2-2)

A döntetlennel véget érő első negyed után Macsi Patrik megúszásgólja révén átvette a vezetést a vendéglátó – a mérkőzés során először. Ezt követően öccse, Martin növelte a hazai gólok számát. A vendégek azonban nem adták fel és kiegyenlítettek a hátralévő percekben. A félidőben 4-4 állt az eredményjelzőn.

Térfélcsere után sem sokat változott sokat a játék képe. A debreceniek egyre többet próbálkoztak, de az Ybl továbbra is szívósan tartotta magát. A vezetést legalább sikerült kicsikarni a negyed végére, miután Rácz Máté és Macsi Patrik góljára csak egyszer válaszoltak a fővárosiak. (6-5)

(Somorjai Sebestyén kétszer volt eredményes. Fotó: Nagy Anita)

A záró felvonásban aztán ahogy az várható volt, kinyílt az olló. A mieink nyolc perc alatt hatszor vették be az ellenfél kapuját, túloldalon viszont csak három találat esett. A DVSE-Master Good 12-8-ra nyert és magabiztosan gyűjtötte be az újabb három pontot. Kádár Kálmán együttese így továbbra is őrzi 100%-os mérlegét az OB1/-ben.

„Megmondom őszintén, hogy sokkal kevésbé szerettem volna izgulni, főleg a találkozó első felében. A srácokban benne volt a heti edzésmunka, a kemény fizikai alapozás, amit az elmúlt időszakban kaptak, de azt gondolom, ez most belefért. Két hét múlva a nagy rivális Invictussal játszunk ki-ki mérkőzést, addigra kell csúcsformában lennünk. A lényeg, hogy megvan a három pont.” – nyilatkozta a lefújást követően Kádár Kálmán vezetőedző.

Férfi OB1/B, 7. forduló

DVSE-Master Good – YBL WPC 12-8 (2-2, 2-2, 2-1, 6-3)

Gólszerzők: Macsi P. 4, Somorjai 2, Macsi M. 2, Szilágyi B., Dienes, Rácz M., Tőzsér, ill. Hertzka 3, Kibédi, Bali, Békési, Böröczky, Fótos

Együttesünk legközelebb kedden ugrik medencébe az élvonal egyik nagyágyúja, az OSC vendégeként a Magyar Kupa első fordulójában.

Hajrá DVSE!