Magabiztos, tíz gólos győzelmet aratott a Kecskemét otthonában a DVSE-Master Good. A debreceniek végig vezetve, tíz góllal múlták felül a sereghajtót.

Kádár Kálmán ezúttal nem számított három alapemberére, miután a Macsi-testvérek Martin és Patrik, valamint Rózsa Bence ezúttal nem utaztak el a csapattal. Ettől függetlenül a győzelem reményében indultak útnak a mieink és szerencsére ez rögtön a mérkőzés elején meglátszott a játékon. Dienes Balázs nyitotta a gólok során és habár a következő támadásból egyenlített a házigazda, többet nem engedett a DVSE a Kecskemétnek. A debreceniek ellenben háromszor is betaláltak – Keresztes Kristóf, Tőzsér Dávid és Rácz Máté révén – és megérdemelten húztak el három góllal az első nyolc percben. (1-4)

Kilenc találatot hozott a második negyed, melyben a DVSE kétszer annyit lőtt, mint a vendéglátó. Ahogy teltek a percek, a mieink egyre inkább növelték előnyüket és megnyugtató hat gólos fórral mehettek szünetre. (4-10)

(Rácz Máté öt góllal járult hozzá a sikerhez. Fotó: Nagy Anita)

A térfélcsere utáni játékrész hozta a legszorosabb negyedet: hazai oldalon két, a vendégeknél pedig három gól született. A debreceniek találatait Rácz Máté, Tőzsér Dávid és Szőke Benedek szállították. (6-13)

A záró felvonásra a lényegi kérdések már gyakorlatilag eldőltek, ennek ellenére alaposan megszórták egymást a felek. A csapatok lemásolták a második negyedet és ezúttal is három kecskeméti és hat debreceni gólt láthatott a közönség. A DVSE-Master Good 19-9-re győzött és megszerezte 11. sikerét a bajnokságban. Külön öröm, hogy félórával később a nagy rivális Invictus kikapott az Ybl-től, így együttesünk ismét lépéselőnybe került és három pont előnnyel vezeti a bajnokságot.

“Hiányzott három emberünk, az elején kicsit nyögve nyelősen is ment a játék, de aztán belemelegedtünk. Összességében elégedett vagyok, bár kicsit sok gólt kaptunk, de hoztuk a kötelezőt, ez a legfontosabb.” – nyilatkozta a lefújást követően Kádár Kálmán vezetőedző.

Férfi vízilabda OB1/B, 12. forduló

Kecskeméti VE – DVSE-Master Good 9-19 (1-4, 3-6, 2-3, 3-6)

Gólszerzők: Festő 3, Varju 2, Tovaj, Sebesi, Kecskeméti, Antal, ill. Rácz 5, Tőzsér 5, Berki 3, Szilágyi B. 2, Dienes 2, Szőke, Keresztes

A DVSE jövő hét szombaton a második helyen álló ASI otthonában egy igazi rangadóval zárja az őszi idényt.

Hajrá DVSE!