Nagyon fontos győzelmet aratott a DVSE-Master Good a másodosztály 20. fordulójában. Kádár Kálmán együttese az elmúlt kilenc meccsét megnyerő Ybl WPC otthonából hozta el a három pontot és tett óriási lépést a feljutás felé.

Tudtuk, hogy ez a találkozó többről szól, mint puszta három pont. A mérkőzés előtt 8 pont volt az előnye a DVSE-nek – feltéve, ha az Invictus mind a két elmaradt találkozóját behúzza -, az Ybl elleni siker pedig egy hatalmas lépés lett volna a bajnoki címhez vezető úton. Együttesünk pedig elbírta a terhet, nem is akárhogy!

Dienes Balázs találatával indult a mérkőzés, nem sokkal később pedig Macsi Martin növelte kettőre az előnyt büntetőből. A túloldalon egy gól született, így rögtön az első negyed után megvolt az előny. (1-2)

A második nyolc perc elején visszaállt a két gólos fór Szőke Benedeknek köszönhetően, majd Tőzsér Dávid is beköszönt a negyed derekán. Kicsivel később Szőke Benedek volt eredményes, majd a góllövőlistát vezető csapatkapitányunk, Macsi Patrik is betalált. Remekül működött a védekezés hátul, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az Ybl az első félidőben csak kétszer tudott betalálni.(2-6)

Fordulás után debreceni szempontból nem úgy alakult a találkozó, ahogy szerettük volna. Talán még egyszer sem volt olyan az idényben, hogy a csapat egy gólt sem szerzett egy negyedben, ezidáig. A vendéglátó viszont kétszer is bevette a mieink kapuját, így a záró negyed előtt ismét nyílttá vált a rangadó. (4-6)

(Sipos Bendegúz bravúrjaira is szükség volt. Fotó: Nagy Anita)

Az utolsó játékrészben viszont a házigazda volt beoltva a gól ellen, köszönhetően többek között a DVSE remek védekezésének. Elől pedig jöttek a fontosabbnál fontosabb találatok. Tőzsér Dávid lőtte az elsőt, majd Macsi Patrik érkezett, a végeredményt pedig Dienes Balázs állította be. A DVSE 9-4-re győzött egy rendkívül fontos találkozón és megszakította az Ybl 9 meccs óta tartó veretlenségét!

“Nagyot mentek a Fiúk, gratulálok mindenkinek! Összeállt a védekezés hátul, ez pedig megalapozta a magabiztosságot elől is. Azt kaptuk, amit vártunk, szerencsére nem leptek meg minket. Nagyon fontos győzelmet arattunk, amellyel egy hatalmas lépést tettünk a feljutás felé, nagyon boldog vagyok!” – nyilatkozta a lefújást követően Kádár Kálmán, a DVSE-master Good vezetőedzője.

Vízilabda Férfi OB1/B, 20. forduló

Ybl WPC – DVSE-Master Good 4-9 (1-2, 1-4, 2-0, 0-3)

Gólszerzők: Horváth, Kibédi, Szám, Böröczky, ill. Macsi P. 2, Szőke 2, Dienes 2, Tőzsér 2, Macsi M.

Együttesünk a következő mérkőzését két hét múlva játssza a Fehérvár ellen, Nyíregyházán.

Óriási gratula, szép volt Fiúk!