Elképesztően fontos győzelmet aratott a 13. forduló rangadóján a DVSE-Master Good. Együttesünk a közvetlen rivális ASI otthonából hozta el a három pontot. Habár még nagyon messze a bajnokság vége, a mostani siker akár a végelszámolásnál is sokat jelenthet.

A két csapat között mindösszesen három pont volt a különbség a találkozó előtt, ezért sem volt mindegy, hogyan alakul az összecsapás, hiszen egy vereség esetén akár át is vehette volna a vezetést a tabella élén az ASI.

Ennek fényében parázs hangulatban és gyors gólváltásokkal indult a rangadó. Macsi Martin az első támadásból betalált, nem sokkal később azonban már a hazaiaknál volt az előny. 3-1 után Macsi Martin volt másodjára is eredményes. Sokat elmond a presztízscsatáról, hogy hazai oldalról Vincze Márkot, a debreceniektől pedig Berki Richárdot és Rózsa Bencét is végleg cserével állították ki az első nyolc percben. Látszott, hogy egyik fél sem vette félvállról a meccset. (3-2)

A második negyed első fele gól nélkül pörgött le, az utolsó négy percben viszont beindultak a játékosok. Macsi Patrik egyenlítése után kettőt vágott a vendéglátó, majd ismét a csapatkapitányunk zárkóztatta közelebb a DVSE-t. Az utolsó szó a hazaiaké volt, így ők mehettek két gólos előnnyel nagyszünetre. (6-4)

A harmadik negyed elején már hárommal is vezetett az ASI, ekkor azonban megrázták magukat a mieink és a negyed végére ledolgozták a hátrányt. Szőke Benedek előnyből és akcióból is betalált, Macsi Patrik pedig büntetőből volt eredményes Az utolsó nyolc perc előtt egy teljesen új mérkőzés kezdődött döntetlen állásról. (7-7)

(Macsi Patrik igazi vezére volt a csapatnak)

A záró felvonásban mindössze egyetlen találat született, de azt a debreceniek lőtték! A meccse előrehaladtával egyre pontatlanabbá vált az együttesek játéka és a bírói ítéleteket sem volt könnyű követni, de ez sem zavarta meg Macsi Patrikot, aki bő három perccel a vége előtt lőtt akciógólt. Az utolsó percben aztán “felborult” a medence. Előbb támadóhibát fújtak a debreceniekre majd két emberelőnyt is kapott az Angyalföld, de sikerült kivédekezni az összes akciót és a 8-7-es végeredménynek köszönhetően behúzni a mérkőzést!

“Óriási gratuláció a csapatnak, hiszen egy olyan kaotikus mérkőzésen vagyunk túl, ahol akár vesztesként is elhagyhattuk volna a medencét. A srácok a – fogalmazzunk úgy – nehéz körülmények ellenére hatalmas szívvel küzdöttek végig és végül megszereztük a győzelmet! Ezúton szeretném megköszönni minden kedves szurkolónak az egész éves biztatást és Áldott Ünnepeket kívánni mindenkinek! – nyilatkozta a mérkőzést követően Kádár Kálmán, csapatunk vezetőedzője.

Vízilabda Férfi OB1/B, 13. forduló:

Angyalföldi Sportiskola DSE – DVSE-Master Good 7-8 (3-2, 3-2, 1-3, 0-1)

Gólszerzők: Kurucz 3, Vincze 2, Szabó D., Németh, ill. Macsi P. 4, Macsi M. 2, Szőke 2

Mi pedig őszintén köszönjük az élményt és azt a rengeteg munkát, amit a csapat ebben a félszezonban beletett a közösbe. Köztudott, hogy nincsenek egyszerű helyzetben (sőt), ennek ellenére alázattal és nagy szívvel küzdenek hétről hétre, ennek pedig hálistennek az eredménye is meg van. A DVSE-Master Good öt ponttal vezeti az OB1/B tabelláját féltávnál. Messze még a vége, de tény, hogy szebb ajándékot nemigen kívánhatott volna egyik szurkoló sem a karácsonyfa alá. Köszönjük Srácok! Jó pihenést, áldott karácsonyt és hasonló folytatást tavasszal!

Hajrá DVSE!