Győzelemmel búcsúzott a bajnokságtól és a hazai közönségtől a DVSE-Master Good. Kádár Kálmán együttese az OB1/B utolsó, 26. fordulójában 12-8-ra győzte le a bajnoki bronzérmes Angyalföldi Sportiskola csapatát. A debreceniek így 25 győzelemmel, valamint 1 vereséggel zárták az idényt és húzták be a másodosztály bajnoki címét.

Különleges atmoszféra övezte a mérkőzés előtti perceket. A lelátókra folyamatosan érkeztek a szurkolók és mindenki izgatottan várta, hogyan vág neki utolsó bajnoki meccsének a már bajnok DVSE-Master Good. A hangulat remek volt már a kezdő sípszó előtt, majd tovább fokozódott, ahogy elrajtolt a szezonzáró bajnoki.

Tőzsér Dávid találatával indult a találkozó, majd a csapatkapitány Macsi Patrik növelte kettőre a mienk előnyét. Fél perccel a vége előtt a múlt héten a Debreceni Egyetemmel MEFOB bajnoki címet nyerő Somlai Tamás szépített. A negyedet Rácz Máté zárta le, így 3-1-re vezetett a vendéglátó az első nyolc perc után.

Angyalföldi góllal indult a második játékrész, melyre Somorjai Sebestyén válaszolt hazai oldalon. A negyed második felét nagyon megnyomta a házigazda. Berki Richárd, Tőzsér Dávid, majd ismét Somorjai Sebestyén szállította a debreceni gólokat, melyre mindösszesen egy válasz érkezett a túloldalon. A félidőben 7-3-ra vezetett a DVSE.

(Macsi Patrik háromszor volt eredményes. Fotó: Nagy Anita)

A gólok tekintetében kiegyenlített játékot hozott a harmadik játékrész. Hazai részről Macsi Patrik és Rácz Máté voltak eredményesek, a fővárosiak pedig szintén kétszer találtak be a Gergely Bencét váltó Sipos Bendegúz kapujába (9-5)

Az utolsó felvonásban komolyabb tétje nem volt már a találkozónak. Kádár Kálmán ekkor már mindenkinek lehetőséget adott a játékosok közül, így teljes volt az öröm az uszodában. A DVSE Macsi Patrik révén szerezte meg a tizedik találatát, majd Somorjai Sebestyén érkezett. A 12-8-as végeredményt Rácz Máté állította be fél perccel a vége előtt.

“Nagyon örülök, hogy ilyen szépen sikerült befejeznünk a bajnokságot, ez volt a célunk. Egész évben példás volt a játékosok hozzáállása és ez meghozta a gyümölcsét. Hiába a sokszor mostoha körülmények, sikerült mindössze egy vereséggel lehozni az OB1/B-t és visszajutni az élvonalba. Köszönöm a szurkolóknak, hogy egész évben mögöttünk álltak és akár Nyíregyházára is átjöttek buzdítani minket. Bízom benne, hogy jól alakulnak a dolgok a folytatásban is.” – nyilatkozta a találkozó után Kádár Kálmán vezetőedző.

(Bajnokcsapat! Fotó: Nagy Anita)

A lefújást követően beindult a fieszta a Sportuszodában. A csapat színe-java a vízben landolt, majd Becsky István, a DVSE elnöke adta át az aranyérmeket és a győztesnek járó kupát a játékosoknak és a szakmai stábnak.

Folytatás hamarosan, remélhetőleg egy osztállyal fentebb, a legjobbak között!

Köszönjük Srácok!

Férfi Vízilabda OB1/B, 26. forduló

DVSE-Master Good – Angyalföldi Sportiskola 12-8 (3-1, 4-2, 2-2, 3-3)

Gólszerzők: Macsi P. 3, Somorjai 3, Rácz 3, Tőzsér 2, Berki ill. Vincze 3, Somlai 2, Kurucz, Szabó D., Farkas