A debreceni pólósok a HaBaWaBa nemzetközi tornán ugranak vízbe a jövőhéten. A Kardos Sándor és Szilágyi Csongor vezette csapat vasárnap hajnalban indult útnak  az Adriai-tenger partján fekvő Lignano-ba.

Kardos Sándorral beszélgettünk az indulás előtt:

“Csakúgy, mint minden évben, ezúttal is az olaszországi Lignano-ban rendezik meg a HaBaWaBa vízilabda tornát. Ez egy fesztiváljellegű rendezvény, a póló ünnepe. Voltunk már itt korábban és nagyon örülök, hogy néhány év kihagyás után ismét részt tudunk venni rajta. A HaBaWaBa népszerűségét jól jelzi, hogy volt olyan év, amikor 140 csapat érkezett a kupára a világ minden tájáról. Nagyon nagy élmény mind a gyerekek, mind az edzők számára. A sok mozgásos, gólratörő vízilada a jellemző a meccsekre. Olyan ez, mint egy gála, de azért komoly téttel bír a megmérettetés.” 

A tornán az U12-es korosztály szerepel majd. A srácokra tíz találkozó vár egy hét alatt, a csapatok pedig 5+1-ben játszanak egymás ellen.

“A csoportmeccseken szeretnénk jól szerepelni és megpróbálunk a legjobb ágra kerülni és minél tovább menetelni. Voltunk már a top 10-ben, és az a célunk, hogy most is a lehető legtöbbet hozzák ki magukból a fiatalok.”

A csapattal kiutazott Nagy Anita, a DVSE fotósa, aki folyamatosan tölti majd fel a galériákat a klub Facebook oldalára és természetesen szöveges beszámolók is lesznek a HaBaWaBa-ról.

Mindent bele Srácok!