Péntektől vasárnapig Gödöllőre költözik a DVSE-Master Good együttesének java része. A csapat péntek este az Oázis ellen játszik OB1/B-s mérkőzést, szombattól pedig a debreceni egyetemistákkal kiegészülve belevág az idei MEFOB selejtezősorozatba.

Haladjunk időrendi sorrendben! Az Oázis ellen egyszer már találkozott Gödöllőn a DVSE. November 19-én a mieink 22-8-as győzelmet arattak idegenben és pénteken is ez az elvárás, ismét Gödöllőn. Felvetődhet a kérdés, hogy miért utazik ismét csapatunk csaknem 200km-t, ahelyett hogy a hazainak ideiglenesen kikiáltott Nyíregyházi uszodában fogadná ellenfelét? Az ok viszonylag egyszerű. Mivel a hétvégén ott rendezik a MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság) vízilabda selejtezőit, ahol a játékosok java része szintén érintett, kézenfekvő volt, hogy a kevesebb ingázás érdekében a hazai bajnokit is idegenben játsszák le a felek.

(A Debreceni Egyetem MEFOB csapata)

Ami az Oázis elleni mérkőzést illeti, a csapatnak nem is lehet más célja, mint a három pont megszerzése. Az ellenfél mindössze egy győzelmet tudott felmutatni 21 játéknap alatt, még december elején győzték le 14-13-ra idegenben a sereghajtó Kecskemétet. Az együttes jelenleg az utolsó előtti helyen áll, de rendszerint gólgazdag meccseket játszik: az elmúlt négy bajnokin 47 gólt lőttek és 58-at kaptak.

Való igaz, Gödöllőn játszunk hazai meccset. A győzelem kötelező, emellett az is nagyon fontos, hogy pontosak legyünk elől, illetve a védekezés jobban kell, hogy funkcionáljon mint az elmúlt meccsen. Szép, hatékony játékot akarok majd látni a csapattól.” – vélekedett a találkozó előtt Kádár Kálmán vezetőedző.

(Kádár Kálmán a hétvégén az OB1/B mellett a Debreceni Egyetem csapatát is irányítja majd)

A remélhetőleg győztes bajnokit követően pedig jöhet a MEFOB selejtező. Az évről évre rangosabb torna első körét Gödöllőn rendezik. Az egyetemek és főiskolák vízilabdacsapatai négy darab négyes csoportba vannak felosztva, melyek közül az első kettő jut tovább a debreceni MEFOB Fesztivál döntőjére.

Vannak már szép eredményeink az elmúlt időszakból. 2018-ban és 2019-ben megnyertük a sorozatot, tavaly pedig a bronzérmet szereztük meg. Tartalmas volt az előző év az egyetemi csapatnak, mivel nyáron a lengyelországi Łódź városában a negyedik helyen végeztünk az Európai Egyetemi Játékokon úgy, hogy kis szerencsével akár a döntőben is szerepelhettünk volna. Idén egyértelműen az a célunk, hogy MEFOB-döntőt játsszunk és elhódítsuk a trófeát.” – nyilatkozta Macsi Patrik, a DVSE-Master Good és a Debreceni Egyetem csapatkapitánya.

(Macsi Patrik, a Debreceni Egyetem csapatkapitánya)

A MEFOB szabályokról érdemes tudni, hogy a 6+1 helyett itt mindössze öt mezőnyjátékos szerepelhet egyszerre. A csapatok kisebb pályán és az ötös helyett négyes méretű labdával játsszák a találkozókat. A nyolc helyett hét perces egy negyed, a 8 méteren kívülről lőtt találat pedig kettőt ér. Pörgősebbek, fárasztóbbak a meccsek, de épp ezért talán még látványosabbak is. A férfiaknál egyetemi csapatonként maximum egy OB1-es játékos szerepelhet, továbbá egy, már végzett diákot is be lehet nevezni.

A tavalyi év remek felvezetője volt az idei MEFOB-nak. Mivel a DVSE idén a másodosztályban szerepel, nincs játékoskorlát. Együttesünk java része egyetemista pólósokból áll, akik természetesen a Debreceni Egyetem csapatában is szerepelnek. Éppen ezért összeszokott csapatunk van és a nem DVSE-s játékosoknak is sikerült beilleszkedniük a felkészülés alatt. Mivel Debrecenben lesz a fesztivál, nagyon reméljük, hogy minél többen jönnek ki buzdítani minket az uszodába és egy fergeteges hangulatú tornán sikerül majd behúznunk az aranyat.” – mondta Macsi Martin, a DVSE és a Debreceni Egyetem csapatának egyik alapembere.

(Macsi Martin, az együttes egyik húzóembere)

Az egyetemista csapat vezetését a DVSE-Master Good vezetőedzője, Kádár Kálmán vállalta el. A debreceniek az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttesével kerültek egy kvartettbe.

Egyértelműen a csoportelsőség a cél. Kicsit más szabályok vannak, mint a hagyományos pólónál, de ez nem okozhat problémát nekünk. Első lépésként a legfontosabb, hogy eredményesek legyünk a selejtezőkben és ha ez megvan, koncentrálhatunk a debreceni döntőre.” – hangsúlyozta a szakvezető.

Menetrend:

Férfi Vízilabda OB1/B, 22. forduló: Gödöllő

Március 24. péntek, 20:30 – DVSE-Master Good – Oázis SC

MEFOB selejtezők: Gödöllő

Március 25. szombat, 9:00 Debreceni Egyetem – Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Március 25. szombat, 14.00 Debreceni Egyetem – Széchenyi István Egyetem

Március 16. vasárnap, 10:00 Eszterházy Károly Katolikus Egyetem – Debreceni Egyetem

Hajrá Debrecen!