Az Eszterházy elleni hazai győzelmet követően a fővárosban folytatta a jó szériáját DVSE-Master Good. Kádár Kálmán együttese ezúttal a VIWA OSC otthonából hozta el a három pontot.

Sátortető, 19 fokos víz – ilyen körülmények fogadták a mieinket a Nyéki Imre uszoda 33m-es medencéjében. A nem éppen ideális körülmények ellenére nem volt kérdés, hogy a győzelemért ugranak medencébe a debreceniek.

Ennek megfelelően kezdte a találkozót a DVSE, amely Tőzsér Dávid két akciógóljával, valamint Macsi Patrik büntetőjel hét és fél perc alatt 3-0-ra vezetett. Az utolsó másodpercekben szépített a házigazda, de így is magabiztos debreceni vezetéssel ért véget az első nyolc perc. (1-3)

A folytatásban sem változott a játék képe – már ami a gólokat illeti. A DVSE folyamatosan tartotta 2-3 gólos előnyét és nem hagyta, hogy felzárkózzon az OSC második csapata. Rózsa Bence, Macsi Patrik, majd Macsi Martin szállították a góljainkat, kettőt azonban lőttek a fővárosiak is. A félidőben 6-3-ra vezettek a mieink.

Három gólt hozott a harmadik negyed, 2-1-es vendég elosztásban. Rácz Máté találatával először vezetett néggyel a DVSE, majd Tőzsér Dávid gondoskodott róla, hogy visszaálljon a közte négy a játékrész végén. (4-8)

A záró felvonásban Dienes Balázs emberelőnyös találata után már öttel vezetett a vendég együttes, nem sokkal később pedig ismét a debreceni hármas volt eredményes. Az utolsó percekben felzárkózott a VIWA OSC, de összességében egy percig sem forgott veszélyben a debreceni győzelem. A DVSE-Master Good 10-7-re nyert és két forduló után hibátlan mérleggel vezeti az OB1/B-t.

OB1/B 2. forduló

VIWA OSC – DVSE-Master Good 7-10 (1-3, 2-3, 1-2, 3-2)

Gólszerzők: Víg 3, Seres, Ofella, Sipos, Szomolánkai, ill. Tőzsér 3, Macsi P. 2, Dienes 2, Macsi M, Rózsa, Rácz

Hajrá DVSE!