Gólgazdag mérkőzésen megszerezte első sikerét az idei szezonban a DVSE-Master Good. Kádár Kálmán együttese a tavalyi bronzérmes Angyalföldi Sportiskola csapatát győzte le 14-11-re az OB1/B harmadik játéknapján.

Egy régi ismerős, a korábban Debrecenben is megforduló Somlai Tamás lőtte a találkozó első gólját, melyet öt perc elteltével Somorjai Sebestyén egyenlített ki. A negyed végén ismét a balkezes szélső volt eredményes, de erre is volt válasza a vendégeknek. (2-2)

Fej-fej mellett haladtak a felek a második nyolc percben is. A tempót ekkor inkább az ASI diktálta, de sokáig nem tudtak ellépni a debreceniektől. A félidő vége felé már kettővel vezetett a vendég csapat, de Rózsa Bence gondoskodott róla, hogy a félidőben “mindössze” egy gólos hátrányban legyen a házigazda. A csapatkapitány Macsi Patrikot ráadásul különösebb ok nélkül végleg cserével kiállították, így nem volt könnyű helyzetben az együttesünk. (5-6)

(Rózsa Bence három nagyon fontos gólt lőtt)

Jót tett a nagyszünet a mieinknek, akik újult erővel és jó energiákkal tértek vissza a medencébe. Plusz Gergely Bencével a kapuban, aki remekül szállt be a meccsbe. Tőzsér Dávid rögtön egyenlített, majd a fiatal Bozgán Bence szerezte meg elsőt találatát DVSE-sapkában, ami egyben a vezetést is jelentette. A harmadik játékrész második fele gól nélkül telt el, egy azonban így is maradt a záró felvonásra. (8-7)

(A DVSE saját nevelésű játékosa, a Világbajnok és EB ezüstérmes Fekete Gergő is a helyszínen szurkolta ki a debreceniek első bajnoki győzelmét)

Az utolsó felvonásban aztán beindult a góltermelés mindkét oldalon. A hazaiak már nem engedték át a vezetést az ASI-nak, sőt, szép fokozatosan növelték az előnyüket. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyeri meg a rangadót a DVSE. A vége 14-11 lett, amely a címvédő első győzelme volt az idei kiírásban.

“Nem úgy kezdtünk, ahogy vártam, de ahogy haladtunk előre, fokozatosan ragadtuk magunkhoz az irányítást. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk, ami mindenképpen biztató a jövőre nézve. Szerettünk volna bizonyítani a saját közönségünk előtt és ez sikerült is a végén. Örülök, hogy sikerült itthon tartani a három pontot.” – nyilatkozta a lefújást követően Kádár Kálmán, a DVSE-Master Good vezetőedzője.

Együttesünk jövőhét szombaton a Tatabánya otthonában folytatja a bajnokságot.

Férfi OB1/B, 3. forduló

DVSE-Master Good – Angyalföldi Sportiskola 14-11 (2-2,3-4,3-1,6-4)

Gólszerzők: Somorjai 3, Stefanidesz 3, Rózsa 3, Tőzsér 2, Macsi M., Bozgán, Krizsai Á., ill. Somlai 3, Kurucz 2, Juhász 2, Vincze 2, Szilvasán, Farkas

Hajrá DVSE!