Gyenge kezdés után magabiztos győzelmet aratott a DVSE-Master Good az OB1/B 9. fordulójában. A címvédő egy gólgazdag mérkőzésen 20-12-es sikert könyvelhetett el és feljött a tabella második helyére.

Vendég találattal indult a délelőtti időpont ellenére szép számú nézősereg előtt megrendezett találkozó. Kisvártatva már a házigazda vezetett 3-1-re, de a tavalyi 14. helyezett fővárosiak masszívan tartották magukat az első negyedben. Az első nyolc perc némi meglepetésre 5-5-ös döntetlennel ért véget.

Hasonlóan kiélezett játékot, de jóval kevesebb találatot hozott a második játékrész. A debreceniek kétszer voltak eredményesek Borsos Bence és Macsi Martin révén, melyre egyszer érkezett válasz az Oázis részéről. A félidőben 7-6-os előnnyel mehetett a DVSE.

(Tőzsér Dávid négyszer talált be)

Térfélcsere után a vendéglátó egyre magabiztosabban játszott a fáradni látszó vendégekkel szemben és ez az eredményen is meglátszott. Kádár Kálmán csapata nyolc perc alatt hetet lőtt, viszont mindössze egyet kapott, mellyel nagyjából el is döntötte a három pont sorsát. (14-7)

Az utolsó felvonásban már csak a gólkülönbség volt a kérdéses, mivel a lényeg már eldőlt az előző három negyedben. Csapatunk eggyel még tudta növelni előnyét, így végül 20-12-re nyert és megszerezte hatodik sikerét a másodosztályban.

“A védekezésünk nem állt össze az elején és ez látszott is, melyet majd a jövőben ki kell javítanunk. A támadójátékkal viszont elégedett vagyok, a húsz gól önmagáért beszél és ráadásul látványos megoldásokat is láttam. Örülök az újabb fontos győzelemnek.” – nyilatkozta a találkozót követően Kádár Kálmán, a debreceniek vezetőedzője.

Férfi Vízilabda OB1/B 9. forduló

DVSE-Master Good – Oázis SC 20-12 (5-5,2-1,7-1,6-5)

Gólszerzők: Macsi P. 5, Macsi M. 4, Tőzsér 4, Krizsai B. 3, Borsos, Somorjai, Kis F., ill. Matesz 5, Jakab 2, László, Csutorás B., Csutorás Sz., Mérth, Csizmadia

A DVSE a győzelemnek köszönhetően feljött a tabella második helyére és mindössze három pont a hátránya az éllovas AVUS mögött. Együttesünk a következő mérkőzését a Kecskemét otthonában játssza jövőhét szombaton.

Szép volt Fiúk!