Kedden elrajtol a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa idei kiírása. A DVSE-Master Good az élvonal egyik legerősebb együttesével, az OSC-vel találkozik az első körben. Habár a párharc már a sorsolás pillanatában eldőlt, a tisztes helytállás mindenképpen az előzetesen megfogalmazott célok között szerepel.

Nem elég a Dávid és Góliát-féle erőviszony, a mieink a Debreceni Sportuszoda hétfői bezárása miatt kénytelenek mindkét mérkőzésüket a fővárosban lejátszani. Az ellenfél az az OSC, amely épp az előző hétvégén vívta ki a Bajnokok Ligája szereplést a görög Panioniosz ellen, így Varga Dániel együttese ismét Európa legrangosabb kupasorozatában szerepelhet az OB1 és a Magyar Kupa mellett.

Az előző szezon ezüstérmese veretes kerettel vágott neki az idei szezonnak is. A Split-i Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző magyar válogatottból Angyal Dániel, Burián Gergely, Lévai Márton és Manhercz Krisztián is az együttes tagja, de rajtuk kívül is többen megfordultak már a nemzeti együttesben. Erejüket jól jelzi, hogy négy fordulót követően 100%-os teljesítménnyel vezetik a bajnokságot.

(Kádár Kálmán csapata szép kihívás előtt áll. Fotó: Nagy Anita)

Nem vagyunk egyszerű helyzetben és nem csak azért, mert az OB1 egyik legjobb csapatával játszunk. Nagyon későn vannak a meccsek és ez egy negatívuma sajnos a Magyar Kupának, hogy miután leengedték az 50 méteres medencét, egyik találkozót sem tudjuk itthon lejátszani. A 25-ös erre nem jó, így kétszer utazunk idegenbe. Van még egy hátránya, hogy a kettős igazolásaink, Tőzsér Dávid, Szőke Bendegúz és Sipos Benedek a szabályok miatt nem tudnak majd játszani, ami elég nagy érvágás számunkra. Ettől függetlenül úgy megyünk oda, hogy gyakorlás szempontjából ez egy jó párharc lesz, mivel az OSC a bajnokság egyik legerősebb, bajnokesélyes csapata, amely ellen lehet majd gyakorolni azokat a taktikai elemeket, amiket nyár óta gyakorlunk. Kíváncsian várom, hogy hogyan teljesítenek a srácok, de nem lesz könnyű, már csak azért sem, mert nálunk minden játékos dolgozik, vagy egyetemre jár. Remélem, szerda este a második mérkőzés után pozitívan tudjuk majd értékelni a látottakat..” – vélekedett Kádár Kálmán, együttesünk vezetőedzője.

A párharc első mérkőzését kedden este fél kilenckor, a visszavágót pedig másnap ugyanebben az időpontban rendezik a Nyéki Imre Uszodában.

Hajrá DVSE!