Három fordulót követően egyetlen 100%-os együttes van az OB1/B-ben, a DVSE-Master Good. Kádár Kálmán vezetőedző és listavezető csapata eddig kifejezetten meggyőző teljesítménnyel menetel a másodosztályban. Habár még nagyon messze a bajnokság vége, jó látni, hogy van remény és tartás az utóbbi években alaposan megtépázott debreceni vízilabdában.

– Kicsit visszatekintve a kezdetekhez, hogyan sikerült a felkészülés?

– Összességében jól, bár voltak nehézségek, mivel nem tudta a teljes csapat egyszerre elkezdeni az alapozást és elég későn állt össze a keret. Ennek ellenére mindenki felvette a ritmust és nagyon nagy odaadással végigvitte az felkészülést.

– Az elvégzett munka minősége pedig rögtön az első meccsen meglátszott, 12-3 az Eszterházy ellen.

– Igen, elégedett voltam a látottakkal. A srácok nagyon beleálltak a meccsbe és magabiztos játékkal meglett a győzelem. Ezt követően jött két nagyon nehéz idegenbeli meccs, ahol nem is mindig játszottunk jól, de sikerült így is karaktert mutatni és megnyerni mindkét találkozót. A VIWA OSC ellen a végére kicsit kiengedtünk, de nem forgott veszélyben a győzelem és a Cegléd elleni rangadót is hoztuk.

(Kádár Kálmán bízik a sikeres idényben)

– Az eddig látottak alapján milyen csapatod van?

– Ezek a játékosok nagyon jó emberek és játékosok. Nagy örömmel megyek le minden egyes alkalommal edzést tartani, mert azt látom rajtuk, hogy az akarat és a bizonyítási vágy minden edzésen bennük van. Többen évek óta, sőt, egészen kiskoruktól kezdve együtt játszanak, együtt nőttek fel. Jó barátok az uszodán kívül is és ez megmutatkozik akár játék közben is. Hozzájuk csatlakozott jó néhány érkező és a fiatalok, akik hamar beilleszkedtek. Nagyon jó a közösség, ez az együttes egyik titka és eddigi sikereink kulcsa.

– Edzőként hogyan vágtál neki az idénynek?

– Hatalmas kihívás számomra, de egyben örömmel csinálom, hiszen tényleg remek srácokkal dolgozhatok együtt. Java részük iskola, vagy munka után jön le edzésre és ott vannak este tízig, dolgoznak alázattal, ami extra motiváció nekem is és Fehér László másodedző kollégámmal. Az én filozófiám az, hogy minden meccset meg szeretnék nyerni, ellenféltől függetlenül. Nincs olyan, hogy csak úgy beugrunk a vízbe és majd lesz valami. Egyik meccs sem lefutott, mindig ott kell lennünk fejben is. Ezt a mentalitást szeretném átadni a fiúknak, akik egyelőre nagyon fogékonyak.

– Néhány bajnoki már mögöttetek van, látjátok az erőviszonyokat nagyjából. Mik lehetnek a reális célok?

– Keret alapján a középmezőny elejére, az élmezőny végére pozicionálni magunkat. A már említett összetartó közegnek és a győztes mentalitásnak köszönhetően azonban előrébb is végezhetünk. Egyelőre azért messzemenő következtetéseket nem lehet levonnunk, hiszen ellenfeleink java részével még nem találkoztunk. Hosszú idény előtt állunk, okosan kell beosztanunk az erőnket és minden egyes meccsen 100%-os teljesítménnyel kell nyújtanunk. Ez egy szerethető csapat, amely megérdemli, hogy maradandót alkosson.