A Hódmezővásárhely ellen ugrik pénteken medencébe a DVSE-Master Good az OB1/B 18. fordulójának nyitómérkőzésén. A listavezető debreceniek ősszel idegenben négy góllal nyertek és most is a három pont a cél a tizedik helyen álló HVSC ellen.

A két csapat október közepén találkozott utoljára egymással, akkor 10-6-ra győztek a mieink úgy, hogy a félidőben még mindössze egyetlen góllal vezettek. Habár a HVSC jelenleg csak a 10. helyen áll, a keret összetétele alapján erősebb játékerőt képviselnek, mint azt a tabellán elfoglalt helyezése mutatja. A csapat magját a saját nevelésű játékosok adják, kiegészülve néhány rutinos, akár az élvonalat is megjárt pólóssal. Idén viszont még nyeretlenek, miután mind a négy bajnokijukat elbukták – igaz, ebből kettőt mindössze egy találattal.

(Tőzsér Dávid ősszel háromszor talált be a HVSC-nek. Fotó: Nagy Anita)

A DVSE-Master Good ezzel szemben még hibátlan 2023-ban és továbbra is őrzi az éllovas pozíciót a másodosztályban. Az együttes legutóbb Szombathelyen győzött az AVUS otthonában, pénteken azonban csak tizedannyit kell utaznia, hogy “hazai” környezetben fogadja a hódmezővásárhelyieket.

Egy elég erős és kellemetlen ellenfélről van szó, amely már az ősszel is bebizonyította, hogy tud meglepetést okozni. Mi is megszenvedtünk ellenük idegenben és csak az utolsó negyedben tudtuk megnyerni a találkozót. Bízom benne, hogy most hamarabb tudjuk majd a magunk javára fordítani a mérkőzést. Néhányan még sajnos beteget vagy sérüléssel bajlódnak, de bízom benne, hogy a holnapi meccsen már tudok rájuk számítani.” – nyilatkozta felvezetésként Kádár Kálmán, a mieink vezetőedzője.

A találkozót pénteken este fél nyolctól játsszák Nyíregyházán.

Hajrá DVSE!