Szombaton megkezdi a szereplést az OB1/B-ben a DVSE-Master Good. A tavalyi év másodosztályú bajnoka anyagi okok miatt nem tudott elindulni a legjobbak között, ettől függetlenül idén sem szeretné beérni kevesebbel. A szezonrajt előtt a csapat vezetőedzőjével, Kádár Kálmánnal beszélgettünk.

– Mikor kezdtétek el a közös munkát a szezonra és összességében hogyan értékelnéd a felkészülési időszakot?

– Viszonylag későn kezdtük el a felkészülést, mivel a csapat 95%-a júliusban részt vett az Egyetemi Európa-bajnokságon, ahonnan végül a bronzéremmel tértek haza a srácok. Ezt követően kaptak egy hosszabb pihenőt, mivel az EB előtt rengeteget edzettek. Négy hetet dolgoztunk végül közösen, egy intenzív és hasznos alapozáson vagyunk túl.

– Milyen kerettel vágunk neki az idei szezonnak?

– A bajnokcsapat kerete kissé megváltozott az elmúlt szezonhoz képest, de szerencsére a keret java része egyben maradt. A két fiatal fradista srác, Szőke Benedek és Sipos Bendegúz távoztak, előbbi a KSI-hez, utóbbi a Miskolchoz igazolt. Berki Ricsi nem tudja vállalni a játékot ebben a szezonban, ahogy Szilágyi Boti sem. Őket majd megpróbáljuk helyettesíteni a debreceni utánpótlásból. Az ifi és serdülő csapatunkból olyan fiatalokra számítok, akik tényleg kiemelkedőt tudnak nyújtani az edzéseken és mérkőzéseken. Hálistennek az elmúlt hétvégén nagyon nagy csatákban sikerült kiharcolnunk a legjobb utánpótlás bajnokságban való részvételt, ahol jobbnál jobb teljesítményt láttam a srácoktól, így bizakodó vagyok.

– Hiába nyertétek meg a másodosztályt, sajnos anyagi okok miatt nem jött össze az OB1-es indulás. Ez milyen hatással volt rátok?

– Az, hogy nem jött össze az élvonalbeli indulás, nyilván nagyon vissza vett a lendületből és egy új helyzet elé állított minket. Viszont felnőtt emberek vagyunk, megértettük, elfogadtuk. Ugyanúgy csinálnunk kell tovább és becsületesen elvégeznünk az edzésmunkát, a mérkőzéseket pedig megpróbálni megnyerni.

(A tavalyi bajnokcsapat)

– Milyen játékra számíthatunk idén?

– Mivel több nagyon fiatalt próbálok majd játszatni az OB1/B-ben, ezért valószínű hogy a játék nem fog olyan olajozottan működni az elején, mint tavaly. Az eddigi munkát elnézve azonban azt gondolom, néhány mérkőzés után rendben leszünk és akárcsak az előző idényben, gólratörő, látványos pólót láthatnak majd tőlünk a szurkolók.

– Milyen lesz az idei OB1/B mezőnye?

– Néhány csapatnál alaposan átrendeződtek az erőviszonyok. Az előző év nagy riválisa, az Invictus anyagi okok miatt nem vállalta az indulást a másodosztályban, helyette a pécsi PTE-PEAC indul majd. Jó pár együttes viszont erősített és megcélozta a feljutást, ilyen az Ybl és a Cegléd.

(Kádár Kálmán bizakodva várja a szezont. Fotó: Nagy Anita)

– A DVSE-Master Good számára mi lehet reális cél a bajnokságban? – Címvédés?

– Aki engem ismer, annak nem mondok újat. Minden meccset meg szeretnék nyerni a csapattal. Természetesen nehezebb helyzetben vagyunk, mert több lesz a fiatal, akiknek időt kell adni, amíg beleerősödnek a felnőtt mezőnybe és fel tudják venni a ritmust. Ettől függetlenül idén is szeretnénk az élmezőnyben lenni, aztán hogy ez esetlegesen a legelső hely lesz-e, azt majd meglátjuk.

– A szezonnyitón Szombathelyre utaztok és szombaton délelőtt tíz órakor az AVUS otthonában kezditek meg a bajnokságot. Mire számítasz a tavalyi ötödik helyezett ellen?

– Tavaly nagyon sok csapat elvérzett Szombathelyen. Főleg hazai medencében erősek, bár tavaly szerencsére oda-vissza megvertük őket és idén sem tartom lehetetlen feladatnak. Mindent megteszünk azért, hogy elhozzuk a három pontot, hiszen nagyon fontos a jó bajnoki rajt.