Talán a legvérmesebb pólódrukkereket is meglepte a DVSE-Master Good idei teljesítménye. A debreceniek 12 győzelemmel és egy vereséggel vezetik az OB1/B tabelláját féltávnál és ha már ilyen jól sikerült az ősz, a folytatásban sem szeretnék alább adni. Csapata eddigi teljesítményét Kádár Kálmán értékelte, aki kitért a tavaszi célkitűzésekre is.

DVSE: – Szezon előtt a stabil felsőházat említetted, mint reális cél, ezzel szemben féltávnál öt pont előnnyel vezetitek a bajnokságot. Túlteljesítettétek a félszezont vagy legbelül tudtad, hogy benne van a srácokban ez a fajta potenciál?

Kádár Kálmán: – Egy stabil, erős csapatot képzeltünk el a szezon előtt. Rengeteg munka van az eddigi teljesítményünk mögött, tényleg le a kalappal a csapat előtt, mert végigdolgozták az őszi szezont. Mindezt úgy, hogy a keret szinte összes tagja tanul vagy dolgozik a vízilabda mellett. Őszinte leszek, a srácok túlteljesítették minden elvárásomat, hiszen egy híján mind a 13 bajnokinkat megnyertük. Ezzel a lendülettel szeretnénk folytatni tavasszal is.

– 9/9 győzelemmel indítottatok. Mi volt a titok?

– Nem mondanám, hogy van titok emögött. Nagyon sokat edzettünk és becsülettel felkészültünk az összes mérkőzésre. Hosszasan kielemeztük az ellenfeleinket, a játékosaim igyekeztek mindig betartani a taktikát, ennek pedig ez lett az eredménye.

(Szemmel láthatóan egyben van a csapat. Fotó: Nagy Anita)

– Egyetlen vereségeteket a 10. meccsen a rivális Invictus ellen szenvedtétek el. Jól jött az a “kijózanító” pofon?

– Nem, nagyon nem. Nagyon hiányzik az a hat pont, amivel előttünk lehetnénk. Igazából nem nevezném kijózanítónak azt a vereséget, mert azt követően sem változott semmi a napi rutint tekintve. Abból a szempontból viszont jól jött, hogy egy igazi erőfelmérő volt az a rangadó. Ez volt egyébként az egyetlen olyan találkozó, ahol az egész meccsen a tudásunkon alul teljesítettünk, szinte végig rossz megoldásokat hoztunk a vízben. Ezt a tavaszi visszavágón mindenképp ki kell javítanunk.

– Utolsó körben legyőztétek másik nagy rivális ASI-t és így öt pont az előnyféltávnál. Messze még a bajnokság vége, de innentől nyilván már a bajnoki cím és a feljutás lehet a cél? A csapat is így gondolja remélhetőleg.

– Az Angyalföld legyőzése egy nagyon komoly fegyvertény, az együttesem felnőtt a feladathoz és egy rendkívül koncentrált játékkal hoztuk el a három pontot. A védekezés volt a leghangsúlyosabb, a második félidő ott nagyon rendben volt. Való igaz, a féltávnál megszerzett öt pontos előny átírta a célokat és most már mindenki úgy jön le edzésre, hogy csináljuk meg! Az egész csapatnak a másodosztályú bajnoki cím és a feljutás jár a fejében és ennek szellemében dolgozunk a mindennapokban.

(Kádár Kálmán reméli, hogy a jó forma tavasszal is kitart és visszajutnak az OB1-be. Fotó: Nagy Anita)

– A körülmények nem éppen ideálisak az 50 méteres leengedése, majd az uszoda bezárása miatt, ez mennyiben nehezítheti meg a folytatást?

– Ez nagyon nagy kihívás elé állít minket, az edzőket és a srácokat is. Rendkívül nehéz úgy edzeni. Egy nagyon kicsi medencében 18-20 felnőtt játékossal mindössze egy órán át érdemleges munkát végezni borzasztóan nehéz. Ez megy már két hónapja és a kedvezőtlen körülmények meg is látszanak sajnos a mérkőzéseken is, mert nem tudunk az elsőtől az utolsó percig jól játszani. Jelenleg ez van, próbálunk pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. Ha már eddig jól szerepelünk, most ebből kell kihoznunk a maximumot.

– Esetleges igazolások lesznek?

– Sajnos egyelőre nincs rá lehetőség, de még változhat a helyzet.

– Már 2022-ben elkezdtétek a munkát 2023-ra, hogyan teltek az első napok újra együtt?

– A két ünnep között Nyíregyházán volt néhány edzésünk, mert a debreceni uszoda zárva volt karbantartás miatt. Január első néhány hetében is ott folytatjuk a felkészülést. Remélem, a tavaszi szezonrajttal párhuzamosan tudunk majd itthon is edzeni és ugyanazzal a lendülettel folytatjuk a bajnokságot, ahogy azt tettük ősszel.