Magabiztos, 14 gólos sikert aratott a DVSE-Master Good az Oázis SC otthonában az OB1/B 9. játéknapján. A győzelemnek köszönhetően Kádár Kálmán együttese továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot.

Az eddig nyeretlen fővárosiak elleni találkozó papíron nekünk állt és szerencsére nem is hagytak sok kétséget a debreceniek. Somorjai Sebestyén avatta fel elsőnek az Oázis kapuját bő két perc elteltével, majd a csapatkapitány, Macsi Patrik növelte a vendég előnyt. A negyed végén Macsi Martin is eredményes volt, rögtön kétszer egymás után, akcióból. A hazaiak az utolsó másodpercekben büntetőből szépítettek, de ez csak a kozmetikázásra volt elég. (1-4)

Emlékezetes gólzáport láthatott a közönség a második nyolc percben. A felek 11 gólt szereztek – kevésbé gólgazdag mérkőzéseken ennyi találat szokott esni 32 perc alatt. Az adok-kapokból 8-3 arányban a mieink jöttek ki jobban. A félidőre megnyugtató nyolc gólos előnnyel mehetett a DVSE. (4-12)

A debreceniek lendülete fordulás után sem hagyott alább és további hat gólt helyeztek el a vendéglátó kapujába. Túloldalon viszont csak egyetlen találat született, így a záró felvonásra már teljes nyugalommal készülhettek a mieink. (5-18)

(Macsi Martin egymaga annyi gólt szerzett, mint az ellenfél)

Az utolsó negyedben már a vendégek koncentrációja is csökkent, de azért ezt a játékrészt is sikerült megnyerni. A DVSE négy akciógólt szerzett sorrendben Macsi Martin, Rózsa Bence, Dienes Balázs és Kis Ferenc révén. Ellenfelünk háromszor köszönt be, mellyel kissé felzárkózott, de összességében kétség sem férhetett hozzá, kié lesz a három pont. A debreceniek 22-8-ra nyertek, így kilenc meccsen kilenc győzelemmel vezetik az OB1/B-t. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a nyolc(!) gólig jutó Macsi Martin volt.

“Jó volt a kezdés, összeszedetten, koncentrálva játszottunk és irányítottuk a meccset. Néhány hiba azért akadt – főleg védekezésben -, erre a jövőben majd jobban oda kell figyelnünk. Összességében elégedett vagyok, a srácok odatették magukat és próbálták azt játszani végig, amit kértem tőlük.” – nyilatkozta a lefújást követően Kádár Kálmán, a DVSE-Master Good vezetőedzője.

Férfi OB1/B, 9. forduló

Oázis SC – DVSE-Master Good 8-22 (1-4, 3-8, 1-6, 3-4)

Gólszerzők: Jakab 3, Csutorás 2, Dolnay, Kikindai, Matesz, ill. Macsi M. 8, Macsi P. 4, Rácz M. 3, Dienes 2, Rózsa, Somorjai, Szőke, Krizsai, Kis

Együttesünkre jövőhéten a szezon eddigi talán legnagyobb rangadója vár az Invictus ellen. Mivel a Debreceni Sportuszoda 50 méteres medencéje továbbra sem üzemel, a találkozót Nyíregyházán játsszák majd a felek.

Hajrá DVSE!