Megszerezte tizedik bajnoki győzelmét a bajnokságban a DVSE-Master Good. Kádár Kálmán együttese a Tatabányát múlta felül 16-7 arányban az OB1/B 11. játéknapján.

Az előző heti Invictus elleni gyenge játékot és vereséget egy magabiztos sikerrel szerette volna feledtetni a DVSE és ennek szellemében vágtak neki a tatabányaiak elleni bajnokinak. Rögtön az első negyedben látszott az elszántság és a győzni akarás, mely a gólok számában is megmutatkozott. Dienes Balázs indította el a gólzáport, melyhez az első nyolc percben csatlakozott Macsi Martin, Kis Ferenc és Tőzsér Dávid is. Az ellenfél nem igazán találta a debreceni védelem ellenszerét, így nyolc perc után 6-0-ra vezetett a házigazda.

A második negyedben ez alaposan megváltozott és megérkeztek a mérkőzésbe a vendégek. A ráncfelvarrásnak meglett az eredménye, olyannyira, hogy meg is nyerte a játékrészt a TVSE. Négyet lőttek, a hazaiak pedig “mindössze” hármat Szőke Benedek, Keresztes Kristóf és Rózsa Bence révén. A félidőben 9-4-re vezetett a DVSE-Master Good.

(Dienes Balázs volt az egyik húzóembere a debrecenieknek. Fotó: Nagy Anita)

Az “egy sima, egy fordított” elvét követve, fordulás után ismét kapott gól nélkül hozta le a negyedet a vendéglátó, igaz, most a hat helyett csak kettőt lőtt. Az első támadásból Pataki Ábel talált be, az utolsóból pedig Dienes Balázs. A debreceniek kényelmes, hét gólos előnnyel várhatták az utolsó nyolc percet. (11-4)

A záró felvonásban még bőven maradt a puskaporból, ugyanis ez a negyed hozta a legtöbb találatot. Az adok-kapokból a mieink jöttek ki jobban, miután ötször voltak eredményesek a TVSE három góljával szemben. A debreceniek találatait Szilágyi Botond, Tőzsér Dávid, Somorjai Sebestyén, Macsi Patrik és Szőke Benedek szállították. A DVSE 16-7-re győzött, megszerezte tizedik sikerét és őrzi a listavezető helyét a tabellán az Invictus és az ASI előtt.

“Örülök, hogy megszereztük a három pontot, ez volt ma a legfontosabb. tanultunk az Invictus elleni hibáinkból és most nem követtük el azokat. Összeállt rendesen a védekezésünk és elől is hatékonyak voltunk. Sajnos csak egy órát tudunk edzeni naponta ami nyilván megnehezíti a mi dolgunkat is, de megyünk tovább és bízunk a hasonlóan sikeres folytatásban.“-nyilatkozta a lefújást követően Kádár Kálmán, az együttes vezetőedzője.

Vízilabda Férfi OB1/B, 11. forduló

DVSE-Master Good -Tatabánya 16-7 (6-0, 3-4, 2-0, 5-3)

Gólszerzők: Dienes 3, Tőzsér 3, Szőke 2, Macsi M., Macsi P., Rőzsa , Szilágyi B., Somorjai, Keresztes, Kis F., Pataki, ill. Várnagy 2, Albert, Kocsis, Németh, Fekete B., Kovács P.

A DVSE jövőhét szombaton a sereghajtó Kecskemét otthonában folytatja a bajnokságot.

Hajrá DVSE!