Jól bírták a meccsdömpinget és mind a négy mérkőzésüket megnyerték a debreceni pólósok a hétvégén. A sort a DVSE-Master Good csapata nyitotta péntek este az OB1/B 22. fordulójában, majd a Debreceni Egyetem MEFOB együttese – melynek magját a DVSE adja – nyerte meg mind a három selejtező mérkőzését és jutott be a debreceni döntőbe.

DVSE-Master Good – Oázis SC

A debrecenieknek előbb a bajnokságban kellett helyt állniuk az utolsó előtti Oázis ellen. Kissé enerváltan kezdte a találkozót a DVSE és az első negyedben általános meglepetésre a listavezető futott az eredmény után. A mieink részéről Somorjai Sebestyén szerezte az első gólt, majd Macsi Patrik duplájával sikerült ikszre menteni az első negyedet. (3-3)

A második játékrészben is folytatódott a kiélezett játék, de ekkor már állandósult a debreceniek egy gólos előnye. Ez a különbség megmaradt a félidőben is a keményen harcoló Oázis ellen. (7-6)

(A srácok egy bajnoki győzelemmel nyitották a gödöllői kiruccanást az Oázis ellen)

Fordulás után ritmust váltott a DVSE, amit már nem tudtak lekövetni a hazai medencében játszó “vendégek”. Kádár Kálmán együttese 6-0-val zárta le a negyedet, mellyel nagyjából el is döntötte a három pont sorsát. (13-6)

Ha különösebb izgalmakat nem is, gólokban gazdag nyolc percet annál inkább hozott a záró felvonás. Az Oázis játékosai ismét megtalálták a “góllövő kezüket”. Ehhez kellett az ellenfél is, ugyanis a debrecenieknél ekkor már javarészt a fiatalok voltak a medencében. A záró játékrész tizenegy gólt hozott, melyből hatot vállaltak a mieink. a DVSE-Master Good 19-11-re nyert, megszerezve a 21. bajnoki győzelmét és továbbra is nyolc pont az előnye a tabellán az üldözőkkel szemben,

Férfi Vízilabda OB1/B, 22. forduló

DVSE-Master Good – Oázis SC 19-11 (3-3, 4-3, 6-0, 6-5)

Gólszerzők: Macsi P. 5, Somorjai 3, Tőzsér 3, Macsi M. 2, Rácz M. 2, Dienes, Krizsai Á., Pataki, Kis, ill. Matesz 3, Csutorás Barna, Mérth 2, Dolnay, Csutorás Bence, Turcsányi, Molnos.

Együttesünkre a következő fordulóban a második helyezett Invictus elleni idegenbeli rangadó vár.

MEFOB selejtezők

A pénteki győzelem után a csapat java része maradt Gödöllőn, a MEFOB selejtezőkre, mivel a DVSE játékosok zöme az élsport mellett az egyetemet végzi párhuzamosan. A Debreceni Egyetem a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, a győri Széchenyi István Egyetemmel és az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel került egy csoportba.

Macsi Patrikék elsőként az NKE együttesével találkoztak, szombaton reggel. Nagyon nem mennénk bele a mérkőzés elemzésébe, helyette beszéljen inkább a végeredmény. A Debreceni Egyetem 38-1-re győzött fővárosi riválisával szemben. A debreceniek legeredményesebb játékosai az 5-5 találatig jutó Katona Gábor és Zsilák László voltak.

A második körben jöhetett a Széchenyi István Egyetem, amely szintén nem okozott a Debreceni Egyetem együttesének. A végeredmény 32-3 lett, melyből hetet vállalt a DVSE centere, Rózsa Bence.

(A Debreceni Egyetem MEFOB csapata)

Vasárnap délelőtt jött az igazi erőfelmérő az Eszterházy ellen. Az egriek keretét szintén OB1/B-s játékosok alkotják, mivel az Eszterházy egy bajnokságban szerepel a DVSE-vel. Ennek megfelelően sokkal keményebb iramot és magasabb színvonalat hozott a csoport rangadója. 4-3-ra vezetett az Eger az első negyedet követően, a második játékrészben azonban fordított a Kádár Kálmán által irányított Debreceni Egyetem. (7-6)

Izgalmakban nem volt hiány a második félidőben sem. Az Eszterházy nem hagyta magát és 6-5-re megnyerte a harmadik negyedet, így a záró játékrész előtt ismét döntetlenre álltak a felek. A végjátékot jobban bírták a debreceniek, akik a Macsi-testvérek vezetésével behúzták a rangadót! A Debreceni Egyetem csapata 16-13-ra nyert és hibátlan mérleggel, csoportelsőként jutott be a döntőbe, melyet április 28-29. között rendeznek Debrecenben.

“Igy az eredmények tükrében megállapíthatjuk, hogy a szombati ellenfeleinkkel nem voltunk egy szinten. Ezeken a meccseken inkább csak azt próbáltuk meg kihasználni, hogy mindenki sokat játsszon tolunk es az újoncaink is bele tudjanak kóstolni a MEFOB szabályokba, ami egyébként sikerült is. A vasárnapi Eszterházy elleni mérkőzésen a csoportgyőzelem volt a cél és ez meg is látszott a medencében. Az elején egy picit beragadtunk, nem voltunk elég koncentráltak, ellenben az Eger rendre 2 pontos találatokat szerzett. A harmadik, de leginkbb a záró negyedben mar sikerült azt a fajta játékot játszani amit kitaláltunk. Külön őrülünk annak, hogy mar a csoportmeccsek alatt is volt egy ilyen nehezebb ellenfelünk, mert a debreceni folytatásban mar csak ilyen rangadók várnak majd ránk.” – nyilatkozta a selejtezők után Macsi Patrik, a Debreceni Egyetem csapatkapitánya.

Az Oázis ellen nem játszottunk túl jól. Főleg védekezésben, kicsit dekoncentráltak voltunk, de remélem, ezt sikerül kijavítanunk a folytatásban. Meglett a három pont, az a legfontosabb. A MEFOB egy új élmény volt mindannyiunk számára. Az első két találkozó elemzésébe nem mennék bele, hiszen két jóval gyengébb csapattal találkoztunk, ami a végeredményeken is meglátszik. Az Eszterházy elleni vasárnapi rangadó már teljesen más volt, ott egy nagyon kemény ellenféllel találkoztunk. Voltak hibák a játékunkban, de a csapat erejét mutatja, hogy a végén be tudtuk húzni azt a találkozót is. Várjuk az április végi folytatást.” – értékelte a hosszú hétvégét a DVSE-Master Good és a Debreceni Egyetem vezetőedzője, Kádár Kálmán.

Szép volt Fiúk!