A szezon egyik legfontosabb mérkőzését játssza az utolsó őszi fordulóban a DVSE-Master Good. A listavezető debreceniek a tabella második helyén álló Angyalföldi Sportiskola DSE otthonába látogatnak az OB1/B 13. játéknapján.

A tét valóban nagy, hiszen a két csapat között mindössze három pont, azaz egy győzelem a különbség. Éppen ezért is lenne mérhetetlenül fontos nyerni a zárófordulóban és hat pont előnnyel várni a tavaszi folytatást. Na de ne szaladjunk ennyire előre!

Az ASI nem kezdte jól a bajnokságot, mivel rögtön az első meccsen kikapott hazai közönség előtt a Hódmezővásárhelytől. Október végén aztán az Eszterházy is megtréfálta őket, miután Egerben kikaptak 11-10-re. Ezen kívül tíz győzelmet számolnak és főleg az utóbbi időszakban mondható el róluk, hogy egyre összeszokottabb játékkal gyűjtögetik a bajnoki pontokat.

Az együttesben játszik a tavaly még a DVSE-t erősítő Somlai Tamás, a korábban a Honvédnál több élvonalbeli idényt lehúzó Tóth Bendegúz, valamint a góllövőlistát 40 találattal – épp a 38 gólos debreceni csapatkapitány, Macsi Patrik előtt – vezető, nem mellesleg az UVSE OB1-es csapatában is játszó Tamás Kevin.

(Somlai Tamás tavaly még a DVSE játékosa volt, idén viszont már az angyalföldieket erősíti. Fotó: Nagy Anita)

A debreceniek eddig egy híján összes mérkőzésüket megnyerték, legutóbb a sereghajtó Kecskemét otthonában nyertek tíz góllal. Az együttes feltett szándéka, hogy Angyalföldről is győzelemmel térjen haza és megnyugtató hat pontos előnnyel mehessen karácsonyozni.

“A szezon egyik legnehezebb bajnokija vár ránk egy remek ellenfél otthonában, ettől függetlenül a célunk egyértelmű, szeretnénk elhozni a három pontot. A védekezésünk lesz az egyik kulcs, remélem, hogy az elmúlt meccsekhez hasonlóan jól fog működni. Elől van potenciál a srácokban, bízok bennük, na meg a hatékony támadójátékban. Dienes Balázsra sajnos nem számíthatok, valamint néhányan még nincsenek 100%-os állapotban, de összességében pozitívan várjuk a rangadót.” – nyilatkozta a meccs előtt Kádár Kálmán, a DVSE-Master Good vezetőedzője.

A találkozót szombaton fél 12-kor játsszák a Kőér utcai uszodában.

Mindent bele Srácok!