Gólgazdag mérkőzésen négy gólos győzelmet aratott a DVSE-Master Good együttese a Cegléd ellen az OB1/B 16. fordulójában. A durvaságoktól sem mentes meccsen Kádár Kálmán csapata szinte végig vezetve gyűjtötte be az újabb értékes három pontot.

Az már a mérkőzés előtt is egyértelmű volt, hogy ez az összecsapás nehezebb lesz, mint az előző heti VIWA OSC elleni bajnoki mérkőzés. Ennek fényében indult a találkozó és az első percekben a vendégek kétszer is megszerezték a vezetést a nyíregyházi átmeneti hazai pályán. A negyed végére szerencsére helyreállt a világ rendje és Macsi Patrik két, valamint Macsi Martin és Tőzsér Dávid egy-egy találatával kettővel ellépett ellenfelétől a DVSE. (4-2)

Izgalmas nyolc percet hozott a második nyolc perc is. A gyors gólváltásoknak köszönhetően a játékrész elején nagyobb előnyt nem tudott kialakítani a házigazda, hiszen a hazai gólra rendszerint érkezett válasz a ceglédiektől. A félidő előtti utolsó percekben aztán csak sikerült ritmust váltani, így a nagyszünet előtt már hárommal vezetett a vendéglátó. (8-5)

(Macsi Patrik: hét lövés, hét gól! Fotó: Nagy Anita)

Fordulás után némi meglepetésre pontatlanabbá vált a debreceniek játéka, a Cegléd pedig megérezte a vér szagát – és nem csak azért, mert Tőzsér Dávidot úgy arcon nyomták, hogy össze kellett varrni a száját, így ő már nem tudta folytatni a mérkőzést. A vendégek visszajöttek a meccsbe és lőtávolon belül kerültek a harmadik negyedben. 10-6 után néhány perc alatt kettővel csökkentette a hátrányát a CVSE, életben tartva a pontszerzés reményét a záró felvonás előtt. (10-8)

Az utolsó játékrész bőven tartogatott izgalmakat, amely részint a debrecenieknek volt köszönhető. Koncentráltabb játékkal akár az első percekben le lehetett volna zárni a meccset, de ezúttal nem ez jellemezte a csapat játékát. A végjátékot viszont sokkal jobban bírták a mieink, mivel az addigra már két játékosát végleg csere miatt elveszítő Cegléd teljesen elkészült az erejével. Az utolsó percben Macsi Patrik gyorsan dobott még kettőt – meg sem állt hétig, hét kísérletből! – végképp eldöntve a három pont sorsát.

“Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk és ez be is bizonyosodott. A saját magunk dolgát is megnehezítettük, mert sokszor idegesen játszottunk és egy-két fontos szituációból az ellenfél jött ki jobban. Ennek ellenére sikerült megszereznünk a győzelmet, ami a legfontosabb.” – mondta a lefújást követően Kádár Kálmán, a DVSE-Master Good vezetőedzője.”

Vízilabda Férfi OB1/B, 16. forduló:

DVSE-Master Good – Ceglédi VSE 14-10 (4-2, 4-3, 2-3, 4-2)

Gólszerzők: Macsi P. 7, Macsi M. 3, Tőzsér 2, Rácz M., Keresztes, ill. Koltay, Simon B., Simon II. G., Kohári

A mostani siker azért is ér sokat, mert a közvetlen rivális ASI otthon kapott ki az Ybl-től, az Invictusnak pedig egymás után a második meccse lett elhalasztva. Jelen állás szerint tehát együttesünk kilenc ponttal vezeti a másodosztályt. A debreceniek a következő mérkőzésüket február 11-én játsszák az AVUS Szombathely otthonában.

Hajrá DVSE!