Nagyon fontos három pontot szerzett a DVSE-Master Good 2023 első bajnoki mérkőzésén Egerben. Kádár Kálmán együttese az Eszterházy otthonában aratott 11-9-es győzelmet az OB1/B 14. játéknapján.

A felek legutóbb a nyitófordulóban találkoztak egymással szeptember közepén, akkor a DVSE hazai medencében 12-3-ra nyert az egriek ellen. A párharc esélyese ezúttal is a mieink voltak, de az ellenfél egyre komolyabb erőt képvisel, így koncentrált játékra volt szüksége a debrecenieknek a siker érdekében.

Rácz Máté nyitotta a gólok sorát, a házigazda egyenlítése után pedig ismét a DVSE hetese volt eredményes. Másfél perccel a negyed vége előtt Macsi Patrik növelte büntetőből az előnyt, így már az első nyolc percben sikerült kettővel ellépni. (1-3)

A második játékrészben mindössze három gól született, melyből kettőt a mieink vállaltak. Kis Ferenc szerezte az első találatunkat, majd a születésnapos Kardos Márton is beköszönt. (2-5)

(Macsi Patrik négyszer volt eredményes)

Fordulás után beindultak a csapatok és több gól esett nyolc perc alatt, mint az előző két negyedben. Az Eszterházy négyszer, a DVSE pedig ötször volt eredményes. A vendégek találatain Macsi Martin, Macsi Patrik és Somorjai Sebestyén osztoztak. (6-10)

A záró felvonásban a biztos előny tudatában kicsit kiengedett a DVSE, melynek köszönhetően közelebb zárkózott a vendéglátó. A debreceniek egyetlen találatát Tőzsér Dávid szállította. Együttesünk összességében magabiztos játékkal megérdemelten győzött 11-9-re és gyűjtötte be a 13. bajnoki sikerét. A csapat továbbra is öt ponttal vezeti a bajnokságot.

Férfi vízilabda OB1/B, 14. forduló:

Eszterházy SC – DVSE-Master Good 9-11 (1-3, 1-2, 4-5, 3-1)

Gólszerzők: Komps 5, Sántavy, Rozsnyay, Sík, Fülöp, ill. Macsi P. 4, Rácz M. 2, Somorjai, Macsi M., Kis F., Kardos, Tőzsér

A DVSE-Master Good a következő bajnokiját a VIWA OSC ellen játssza a nyíregyházi “hazai pályáján”.