Az alsóházba tartozó Neptun VSC együttesét fogadja a DVSE-Master Good az OB1/B 19. fordulójában. Ősszel magabiztos győzelem született a fővárosban és szombaton is ez a cél Nyíregyházán.

A Neptun a bajnokság 12. helyéről várja a listavezető elleni összecsapást. Az együttes három győzelem mellett tizennégy vereséget könyvelhetett el ez idáig a bajnokágban. A fővárosiak legutóbbi sikerüket épp az előző fordulóban a közvetlen rivális Oázis ellen érték el – 16-13 lett a vége –, amely egyébként az első győzelmük volt a naptári évben.

Érdekesség, hogy mostani ellenfelünk korösszetétele egészen széles skálán mozog. A szövetségi honlap adatbázisa szerint a három legtapasztaltabb pólós közül egy 1967-es, kettő pedig ’68-as születésű, négyen viszont még a 18. életévüket sem töltötték be.

(Somorjai Sebestyén ősszel három gólt lőtt a Neptunnak. Fotó: Nagy Anita)

A debreceniek továbbra is veretlenek 2023-ban idén, miután mind az öt meccsükön győztesen hagyták el a medencét. Az októberi mérkőzésen a mieink a Neptun otthonában 23-5-re nyertek és remélhetőleg szombaton is érvényesülni fog a papírforma.

„A három pont megszerzése az elvárás, csakis ez lehet a célunk a Neptun ellen. A héten keményebb edzéseket tartottunk a srácoknak, ami lehet, hogy a meccsen meglátszik majd, de bízom benne, hogy ez sem fog problémát okozni számunkra.” – nyilatkozta a találkozó előtt Kádár Kálmán, együttesünk vezetőedzője.

A DVSE-Master Good – Neptun VSC bajnokit szombaton este hat órától játsszák Nyíregyházán.

Hajrá DVSE!