A szezon eddigi legnagyobb győzelmét aratta a DVSE-Master Good. A debreceniek 21-8-ra ütötték ki a Hódmezővásárhely együttesét az OB1/B 8. fordulójában.

Nem mindennapi módon indult a mérkőzés: a vendégek az első támadásukból betaláltak, amely alaposan felpaprikázta a házigazdát. A DVSE a bekapott gólra zsinórban kilenccel válaszolt. Ennyi találattal sokszor meccset is lehet nyerni, de ez mindössze a debreceniek első negyedben mutatott teljesítménye volt. (9-1)

A második nyolc percben visszább vett a tempóból a vendéglátó, de arra ügyelt, hogy tartsa a 8-9 gólos előnyét. A három DVSE találatra kettővel válaszolt a HVSC, így a félidőben 12-3-ra vezettek a mienk.

A magabiztos előny tudatában a második félidőben Kádár Kálmán vezetőedző egyre több saját nevelésű fiatalnak szavazott bizalmat, akik jó megoldásokkal és gólokkal hálálták meg a bizalmat. (17-5)

(Macsi Martin négyszer volt eredményes)

A záró felvonásban már csak a különbség volt a kérdés a felek és ha már az addigi összes negyedet megnyerte a vendéglátó, jó szokását ezúttal sem szerette volna megszakítani. A vége 21-8 lett, amely az értékes három pont mellett az idény legnagyobb debreceni győzelmét is jelentette.

“Nagyon örülök ennek a győzelemnek, mert szerintem az egész szezonban most játszottunk a legjobban. Remek volt a meccs összképe, a srácok élvezték a játékot és szinte végig tudtuk tartani azt a tempót, ahogy elkezdtük a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy az alapemberek mellett a fiatalok is hozzá tudtak tenni a sikerhez.” – nyilatkozta a lefújást követően Kádár Kálmán, a DVSE-Master Good vezetőedzője.

Férfi Vízilabda OB1/B, 8. forduló

DVSE-Master Good – Hódmezővásárhelyi VSC 21-8 (9-1, 3-2, 5-2, 4-3)

Gólszerzők: Macsi P. 4, Macsi M. 4, Stefanidesz 2, Tőzsér 2, Kis F. 2, Bera 2, Somorjai, Krizsai Á., Krizsai B., Borsos, Göblyös, ill. Mekkel 3, Benkő 2, Petóczi, Szabó A., Bárándi

A győzelemnek és néhány rivális botlásának köszönhetően az együttes feljött a negyedik helyre és mindössze három pont választja el az éllovas AVUS-tól. A DVSE a következő bajnokiját jövőhét szombaton játssza az Oázis ellen hazai medencében.

Szép volt Fiúk!