Az Egyesült Államokban megrendezett rangos nemzetközi tornán a DVSE négy utánpótlás játékosa vett részt. Aradi Patrik, Kis Ferenc, Nagy Noel és Szabó Péter hasznos tapasztalatokkal és örök élményekkel tértek haza Kaliforniából.

A srácok a Junior Olimpia U18-as korosztályában szerepeltek. Aradi Patrik és Kis Ferenc a Chawp, Nagy Noel a Redlands Renegades, Szabó Péter pedig a Nord San Diego együttesében játszott.
A Junior Olimpia az USA legnagyobb vízilabdás rendezvénye, ahol korosztályonként 4 napon keresztül 48 csapat küzd a legjobb helyezésekért. A 48 csapatot 12 db 4-es csoportba sorsolják és a csoportmeccsek után a csoport első két helyezettje a Platina -, míg a másik két csapat az Arany Ligában folytatja a küzdelmeket.
A döntőt a kaliforniai San Jose-ban rendezték, ahol igazi fesztivál hangulat várta a csapatokat. A debreceni pólósok együttesei az ezüst csoportba kerültek, ahol kőkemény meccsek vártak rájuk. A népes mezőnyben az Aradi Patrikot és Kis Ferencet a soraiban tudó Chawp az előkelő ötödik helyen végzett. Szabó Péter a Nord San Diego csapatával hetedik lett, a Redlands Renegades Nagy Noellel pedig a kilencedik pozícióban zárt.
A meccsek mellett természetesen a városnézésre is volt idő, a játékosok ellátogattak San Francisco, Los Angeles és Las Vegas látványosságaihoz is.
A páratlan élmény mellett a torna azért is volt fontos, mert a helyszínen voltak a helyi középiskolák és egyetemek játékos megfigyelői is. A Junior Olimpia kiváló alkalom arra, hogy amerikai ösztöndíj lehetőséget kapjanak a játékosok a közeljövőben.