15 gólos győzelmet aratott a DVSE-Master Good a Neptun ellen az OB1/B 19. fordulójában. Habár az elején jól tartották magukat a fővárosiak, a házigazda fokozatosan darálta be ellenfelét és szerezte meg 18. sikerét a bajnokságban.

Pedig nem indult egyszerűen a találkozó. A Neptun rögtön az első támadásából betalált, az első ellentámadásnál pedig támadóhibát ítéltek ellenünk. Egy perccel később Tőzsér Dávid csak belőtte az első hazai gólt, Rácz Máté találatával pedig már a debrecenieknél volt az előny. Az utolsó három percben háromszor volt eredményes a DVSE, a túloldalon viszont csak egyet tudtak hozzátenni a vendégek. (5-2)

A gólok tekintetében a második nyolc perc volt a legvisszafogottabb. A DVSE négyszer talált be, a Neptun pedig mindössze egyszer vette be Gergely Bence kapuját. A félidőre megnyugtató, hat gólos előnnyel mehetett a vendéglátó. (9-3)

(Szőke Benedek kétszer volt eredményes)

Fordulás után tovább növelte a különbséget a DVSE. A határozott védekezés nem ízlett a Neptunnak és ebben a felvonásban is mindössze két gólig jutottak. A mieink ellenben egyre magabiztosabban játszottak és akár jóval többet is lőhettek volna, mint hat gól, ha egy kicsit pontosabban támadnak néhányszor. (15-5)

A záró játékrészre teljesen elkészült az erejével a fővárosi együttes, így csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz közte a végén. 15 lett. A DVSE meg sem állt hét találatig, a Neptun pedig ezúttal is kettőig jutott. Kádár Kálmán együttese 22-7-re győzött és továbbra is őrzi listavezető helyét az OB1/B-ben.

“A mai találkozót igazából a jövőheti bajnokink felvezetésére szerettük volna felhasználni. Egy kisebb alapozásból jöttünk ebbe a meccsbe, ami szerintem megtette a hatását. Kicsit döcögősen indult a mérkőzés, hiába lett a vége nagy arányú különbség. Örülök, hogy sikerült újabb győzelmet aratnunk, haladunk tovább a céljaink felé. Köszönjük a szurkolóknak a bíztatást, ezúttal is sokan jöttek át biztatni minket Nyíregyházára.” – nyilatkozta a mérkőzés után Macsi Patrik, a DVSE-Master Good csapatkapitánya.

Férfi Vízilabda OB1/B, 19. forduló

DVSE-Master Good – Neptun VSC 22-7 (5-2, 4-1, 6-2, 7-2)

Gólszerzők: Macsi P. 7, Macsi M. 5, Rácz M. 2, Szőke 2, Tőzsér 2, Rózsa, Somorjai, Kardos, Krizsai, ill. Fazekas 2, Helembai, Kisléghi-Nagy, Sármezei, Rényi, Csáki.

Együttesünk a következő bajnokiját a hetedik Ybl otthonában játssza jövőhét szombaton.

Hajrá DVSE!