Magabiztos győzelmet aratott a DVSE-Mater Good az OB1/B 18. fordulójában. Kádár Kálmán együttese végig kézben tartotta a Hódmezővásárhely elleni találkozót és 13-5-re győzött Nyíregyházán.

A szép számú közönség előtt megrendezett bajnokin rögtön az első percekben magához ragadták a kezdeményezést a debreceniek. Dienes Balázs találatára még volt válasza az ellenfélnek, ezt követően azonban három hazai találat született – Macsi Patriknak köszönhetően -, válasz nélkül. (4-1)

Kisvártatva már öttel vezettek a mieink, miután Macsi Martin és Tőzsér Dávid is beköszönt a második negyed elején. A HVSC ebben a játérkészben is egy gólig jutott a masszívan védekező DVSE ellen. A félidő előtti utolsó találat Dienes Balázs nevéhez fűződött, így a nagyszünetben megnyugtató, öt gólos előnyre tett szert a hazai csapat. (7-2)

(Dienes Balázs kétszer volt eredményes. Fotó: Nagy Anita)

(Dienes Balázs kétszer volt eredményes. Fotó: Nagy Anita)

A harmadik negyed hozta a legszorosabb nyolc percet, a házigazda háromszor, a vendég csapat pedig kétszer volt eredményes. A mieink részéről Szőke Benedek kétszer vette be a HVSC kapuját és Macsi Martin is betalált. (10-4)

A záró felvonásban már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a két együttes közötti különbség. A Hódmezővásárhely nyitotta a gólok sorát, de mint utóbb kiderült, ez volt az utolsó találata a vendégeknek. A DVSE viszont nem állt meg ennyinél és további három góllal végképp eldöntötte a három pont sorsát. A vendéglátó 13-5-ra nyert és megszerezte 17. győzelmét az OB1/B-ben.

“Nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel. Hátul nagyon stabil védekezést mutattunk, ami megalapozta az egész játékot és így sokkal könnyebben tudtunk támadni is, jók voltak a befejezések. Voltak pontatlan passzok, aminek nyilván nem örültem, de ezt be lehet tudni a szűkös edzési lehetőségeinknek. Örülök, hogy egy újabb győzelemmel sikerült megörvendeztetni a szurkolóinkat, akiknek ezúton is szeretném megköszönni a szurkolást, jól esik, hogy ilyen sokan járnak át értünk Nyíregyházára.” – mondta a lefújást követően Kádár Kálmán vezetőedző.

Férfi Vízilabda OB1/B 18. forduló

DVSE-Master Good – HVSC 13-5 (4-1, 3-1, 3-2, 3-1)

Gólszerzők: Macsi M. 4, Macsi P. 4, Dienes 2, Szőke 2, Tőzsér, ill. Kudella 3, dr. Vígh, Benkő

A HVSC elleni siker pedig azért is igazán édes, mert a legnagyobb rivális Invictus 10-9-re kikapott a szintén dobogós ASI otthonában, így ha az Invictus az elhalasztott két meccsét behúzza, még akkor is marad nyolc pont előnyünk velük szemben a tabellán.

Szép volt Fiúk!